Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Alle kan drive jakt og fiske - med enkle løsninger

Alle kan drive jakt og fiske - med enkle løsninger

En ny rullestolrampe, lavere vinduer og enkel adkomst til klubbhustaket, har gitt Valdres et supert tilbud til alle medlemmer av Øystre Slidre jeger- og fiskeforening (ØSJFF).

Siden 1922 har den største jeger og fiskeforeningen i Valdres vært et samlingspunkt for friluftsinteresserte ved foten av Jotunheimen. ØSJFF er tilknyttet Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), som er landets eneste riksdekkende organisasjon for jegere og sportsfiskere, og et av de viktigste miljøene for formidling av kunnskap om jakt og fiske i Norge.

I nyere tid har foreningen sett behovet for å tilrettelegge klubbhuset i Øystre Slidre med tilhørende skytebane for alle, uavhengig av alder og fysiske utfordringer. For jakt og fiske er ikke noe som bør begrenses til funksjonsfriske. Dette er en inkluderende og spennende aktivitet som gir alle, uansett fysiske utfordringer, muligheter til å være dyktige og få stor glede av naturen.

Bistand under skyting

Men, som de fleste lokale idrettslag er de avhengige av frivillighet, dugnader og finansiell støtte for å drifte fasilitetene på en tilfredsstillende måte. Sophie Mindes Stiftelse ga derfor finansiell støtte til å tilrettelegge for rullestoler, og alle med behov for lettere adkomst til lokalene, ikke minst eldre medlemmer. Ikke bare har de fått ny rampe, men nye dører i klubbhuset, pluss et planert platå på skytebanen.  Inne har de senket vinduene, slik at alle som sitter inne kan se ut på aktivitetene.

- Vi har også tilrettelagt for at det skal bli enkelt for alle å komme opp på taket av bygningen, der vi har lerduemaskinen. Vi ønsker at medlemmene skal kunne være her og bruke fasilitetene uavhengig av hjelp, sier Sigrunn Irene Gullaksen, som er leder for Leirduegruppen i foreningen. - Dette hadde vi ikke klart å få til uten støtten fra Sophie Mindes stiftelse, og i alle fall ikke så fort og alt på en gang, legger hun til.

Ved siden av støtten fra Sophie Mindes Stiftelse trådde lokale krefter til på dugnad, inkludert leveranser fra lokale byggevarefirmaer.Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn