Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Støtte til utdanning 

Stiftelsen vil bidra til at flere personer med bevegelseshemning gjennomfører videregående opplæring og høyere utdanning. Stiftelsen har en stipendordning for elever og studenter i målgruppen.

Kunngjring av stipend 2021-2022. - Søknadsfrist 15.9.21.Søknadsfrist utløpt.

Mann i rullestol, iført vernebriller, sitter ved bord og jobber i et klasserom, med andre studenter og lærer i bakgrunnen.

 

Stipender

Utdanning er viktig for at personer med nedsatt funksjonsevne skal komme i jobb. Effekten av utdanning på arbeidsmarkedsdeltakelsen er stor – betydelig større for personer med nedsatt funksjonsevne enn for den øvrige del av befolkningen.

Innen utdanning vil flere bevegelseshemmede kunne møte problemer som følge av manglende tilrettelegging av skole-/studiestedet, bo-, transport- og/eller tjenestetilbud. Forsering av ulike barrierer tapper energi som burde vært rettet mot studiesituasjonen. Noen er derfor avhengig av mer tid til gjennomføring av utdanningen. De færreste vil ha mulighet til å ta seg en jobb ved siden av studiene.

Stiftelsen ønsker å bidra til at flere bevegelseshemmede tar videregående opplæring og høyere utdanning. Dette søkes oppnådd gjennom denne stipendordningen for å lette gjennomføring av utdanning.

Stipendiene utlyses årlig med søknadsfrist i september.

Tildeling av stipend 2020/2021:

Stiftelsen innvilget 36 av 48 søkere med til sammen 826.000 kroner

Tildelingen fordelte seg slik:

3 av 10 på videregående opplæring med til sammen 30.000 kroner.

16 av 19 søkere på bachelornivå med til sammen 304.000 kroner.

17 av 19 søkere på masternivå med til sammen 492.000 kroner.

Slik søker du

  1. Les utlysingen.
  2. Skriv en kortfattet søknad
  3. Pass på at søknaden er i samsvar med utlysingen.
  4. Fyll ut dette skjemaet Søknadsskjema stipend 2021/22.
  5. Send søknaden elektronisk til oss.
  6. Vi tar kontakt ved behov. Alle får svar om søknaden er innvilget eller avslått.Svar kan ventes i slutten av  oktober.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn